18:47
'PaB-W'
0
Mnogi bi htjeli izgubiti kilograme, bez da budu na dijeti. No, to često znači i gladovlanje. Glad čovjeka čini nervoznim, no izgubiti kilograme možete i bez izgladnjivanja!

U nastavku vam donosimo par savjeta kako izgubiti kilograme bez dijeta.
Kako bi bili zdravi i u dobroj kondiciji, te na ispravan način topili višak kilograma, važno je da vježbate i to je prvo i osnovno u rješavanju viška kilograma. Ukoliko do sada niste vježbali, započnite sa umjerenim vježbanjem, ali trebate vježbati redovito i na duge staze. Čak i kada izgubite višak kilograma, ne smijete prestati vježbati jer će vam se kile u protivnom samo vratiti.
Nemojte u potpunosti prestati konzumirati namirnice koje volite, jer će vas zabrana samo tjerati da ih pojedete. Radije namirnice koje volite, a koje ne bi smjeli jesti, konzumirajte u manjim količinama.
Ukoliko se hranite masnom hranom, trebali bi pod hitno promijeniti jelovnik! Masne namirnice zamijenite nemasnima i počnite se hraniti zdravo.
Izgladnjivanje je za organizam jednako prejedanju, pa ga izbjegavajte u širokom luku. Jedite manje obroke, više puta u danu, to je pravilan način prehrane.
Vašem organizmu potrebno je 40 različitih hranjivih sastojaka, a količine koje su vama osobno potrebne ovise o vašoj optimalnoj i tjelesnoj težini. Stoga pokušajte ne jesti uvijek istu hranu.
Što se tiče konzumiranja kruha, ne morate ga izbaciti sa svog jelovnika! Ono što trebate je bijeli kruh zamijeniti sa integralnim kruhom. Obavezno u svoju prehranu uvrstite žitarice, kako bi vaša prehrana bila potpuna. No pripazite da žitarice budu kvalitetne.
Ne odlazite na stroge dijete, jer one nikada ne završavaju onako kako bi htjeli, a ne maju niti dugoročne rezultate. Mijenjajte svoje loše navike u zamjenu za zdrave prehrambene namirnice. Spojite ugodno s korisnim, pa slatkiše zamijenite sa voćem koje volite i kozumirajte ga u što većim količinama, kako bi vam nadoknadilo slatkiše. Vi to možete!
Autor: A.Z., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock

0 komentari:

Objavi komentar