500 g glatkog brašna
1 jaje
1 žumanjak
prstohvat soli
4 g suhog kvasca
2 žlice šećera
3 dcl mlijeka
2 žlice ulja
1 žlica margarinalimunova korica
i još potrebno
ulje za prženje
šećer za posipanje
PRIPREMA
1.
Kvasac staviti da nadođe u toplo mlijeko zajedno sa jednom malom žlicom šećera i malom žlicom brašna.
U prosijano brašno dodati jaje,žumanjak, sol i ostatak šećera te uzašli kvasac.
Izmješati, pa dodati ulje, otopljeni margarin i lim.koricu.Dobro umješati (rukama ili spiralnim nastavcima miksera) da se dobije glatko tijesto(po potrebi dodati još brašna).
Tijesto pokriveno ostaviti da dobro nakvaše(ja sam ga zamjesila uveče u 11 da bi ujutru pravila)-bitno je da se tijesto udupla, a vrijeme ovisi od temperature prostorije.
Tijesto premjesiti te ga razvaljati na pobrašnjenu radnu površinu-otprilike prst debelo.Čašom vaditi krugove i ostaviti da nadođu 15 min.
Preokrenuti ih i ostaviti opet 15 min da kvašu.
Pržiti u zagrijanom ulju(ne smije biti prevruće da se ne bi stvarala pjena oko krafni) i to tako da se gornja dignuta strana stavlja prema dolje.
Vaditi ih na papirne ubruse da se osuše od viška masnoće.
Posipati šećerom u prahu, po želji možete ih i puniti.
http://www.coolinarika.com/
0 komentari:
Objavi komentar