Ova voćna torta se lako pravi, a lagana je i osvježavajuća za tople ljetne dane, i što je najvažnije nije kalorična.
Potrebno:
-150 ml hula la
-300 gr mljevenog keksa
-1 kašika šećera
Za fil:
-1,5l mlijeka
-5 pudinga od vanilije
-1 kašičica želatina
-100 gr šećera
-300 gr putera
Glazura:
-1 banana
-200 gr jagoda
-nekoliko badema sitno isjeckanih na listice
-mala kesica želatina
Priprema:
Skuvati mlijeko, pa u njega dodati puding
sa šećerom. Miješati dok se ne zgusne, pa dodati izmućen želatin i
ostaviti da se ohladi. U ohladjen fil dodati puter i mutiti mikserom.
Umutiti hula la sa šećerom, pa dodati
mljeveni keks isjediniti rukama. Koru rastanjiti u okruglom kalupu, pa
preko staviti fil i voće.
Razmutiti želatin i preliti njime tortu, a ukrasiti je bademima.
magazince.info
0 komentari:
Objavi komentar