Torta s jagodama sigurno nije za osobe koje žele smršati, jer rijetki mogu samo jedan komad ove torte pojesti I NE TRAŽITI JOŠ. DODATNI PLUS JOJ JE JEDNOSTAVNOST U PRIPREMI.
Potrebni sastojci:
5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica brašna
2 žlice ulja
malo praška za pecivo
½ kg dobrih i zrelih jagoda
1 žlica ruma
2 žlice marmelade od jagoda ili od marelica
1 vrećica preljeva za voćne torte
1 čaša slatkog vrhnja
2 žlice sjeckanih pistacija
PRIPRAVA.
Najprije pripremite biskvit. Razdvojite bjelanjke i žumanjke pa od
bjelanjaka umutite čvrsti snijeg dodajući šećer žlicu po žlicu. Kad je
snijeg dobro čvrst, dodajte u njega i žumanjke, a potom i dvije žlice
ulja. S brašnom pomiješajte malu žličicu praška za pecivo pa ga
umiješajte u pjenu od jaja. Biskvitno tijesto istresite u namazan i
brašnom posut kalup za niske torte. Pecite biskvit oko 25 minuta na
180°C. Kad je pečen, izvadite ga na rešetku da se ohladi a za to vrijeme
pripremite jagode.
Jagode očistite i dobro operite pa ih stavite na cjedilo da se višak
vode ocijedi. Ohlađeni biskvit malo pošpricajte rumom ili nekim sokom.
Marmeladu dobro izmiješajte i njome premažite biskvit. Jagode izrežite
ako su prevelike i poredajte ih po biskvitu. Preljev za voćne torte
pripremite prema uputi na vrećici i prelijte ga preko jagoda. Stavite
tortu u hladionik da se dobro ohladi. Prije posluživanja umutite slatko
vrhnje i ukrasite tortu. Na svaku ružicu od vrhnja stavite malo odrezane
jagode i pospite isjeckanim pistacijama. Tortu izrežite i poslužite uz
kavu.
svjetlorijeci.ba
0 komentari:
Objavi komentar