20:44
'PaB-W'
0
Torta s jagodama sigurno nije za osobe koje žele smršati, jer rijetki mogu samo jedan komad ove torte pojesti I NE TRAŽITI JOŠ. DODATNI PLUS JOJ JE JEDNOSTAVNOST U PRIPREMI.

Potrebni sastojci:
5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica brašna
2 žlice ulja

malo praška za pecivo
½ kg dobrih i zrelih jagoda
1 žlica ruma
2 žlice marmelade od jagoda ili od marelica
1 vrećica preljeva za voćne torte
1 čaša slatkog vrhnja
2 žlice sjeckanih pistacija

PRIPRAVA. Najprije pripremite biskvit. Razdvojite bjelanjke i žumanjke pa od bjelanjaka umutite čvrsti snijeg dodajući šećer žlicu po žlicu. Kad je snijeg dobro čvrst, dodajte u njega i žumanjke, a potom i dvije žlice ulja. S brašnom pomiješajte malu žličicu praška za pecivo pa ga umiješajte u pjenu od jaja. Biskvitno tijesto istresite u namazan i brašnom posut kalup za niske torte. Pecite biskvit oko 25 minuta na 180°C. Kad je pečen, izvadite ga na rešetku da se ohladi a za to vrijeme pripremite jagode.

Jagode očistite i dobro operite pa ih stavite na cjedilo da se višak vode ocijedi. Ohlađeni biskvit malo pošpricajte rumom ili nekim sokom. Marmeladu dobro izmiješajte i njome premažite biskvit. Jagode izrežite ako su prevelike i poredajte ih po biskvitu. Preljev za voćne torte pripremite prema uputi na vrećici i prelijte ga preko jagoda. Stavite tortu u hladionik da se dobro ohladi. Prije posluživanja umutite slatko vrhnje i ukrasite tortu. Na svaku ružicu od vrhnja stavite malo odrezane jagode i pospite isjeckanim pistacijama. Tortu izrežite i poslužite uz kavu.
 svjetlorijeci.ba

0 komentari:

Objavi komentar