20:09
'PaB-W'
0
Dok su ženama neke rečenice normalan dio svakodnevice, muškarcima one mogu biti znak za uzbunu - bilo da su uvod u svađu, prozivanje njega da nešto krivo radi.

"Moramo razgovarati"
Ovu frazu muškarci vide kao nagovještaj svih mogućih problema. Čak i ako ona želi razgovarati o tome da nabave psa ili odu na izlet, sam prizvuk te rečenice upućuje ih da nešto nije u redu te se već u startu osjećaju krivo. Muškarci bi radije da žene odmah prijeđu na stvar, umjesto korištenja dramatičnih uvoda.
Marko ovo, Marko ono...
Priznali to ili ne, većina muškaraca je ljubomorna, osobito ako je riječ o ženi koju vole a ne samo onu s kojom se površno viđaju. Čuju li iz njezinih usta konstantno jedno te isto muško ime, bilo da je riječ o kolegi, konobaru, susjedu ili prijatelju, oni se ne koncentriraju više na priču već im glavom prolazi - zašto ga stalno spominješ, zar ti toliko znači?
Zašto stalno...?
Jedna od stvari koju muškarci ne podnose je generalizirajući stav s kojima žene znaju započinjati razgovor. Oni se više ne mogu i ne žele koncentrirati na ono što im se govori, jer osjećaju da je samim uvodom ona donijela presudu "on stalno nešto krivo radi".
"Ti mene ne voliš"
Iako svi ljudi imaju slične želje i potrebe, muškarci su ti koji svoje osjećaje radije izražavaju djelima nego riječima. Koristi li partnerica ovakvu frazu uz dodatak "da me voliš onda ne bi radio to", oni naprosto ne znaju što reći, odnosno nisu tako vješti u argumentiranju. Radije bi da im partnerica kaže što točno želi, umjesto da zbog njegovih propusta dovodi njegove osjećaje u pitanje.
cafe.ba

0 komentari:

Objavi komentar