19:50
'PaB-W'
0
Lepa i ukusna voćna torta. Magična torta. Puno, puno voća i puno različitih ukusa, jednostavno će vas oduševiti i tražiti ćete još....
Sastojci:
700 g sira,
1 solja suvog grozdja,
1 solja secera,
1 solja pavlake,
40 g zelatina,
3 solje mleka,
1 solja orasa,
vanilin secer, po ukusu
zelatin,
2 mandarine,
2 kivija,
konzervirani ananas i breskva.

Nacin pripreme:
1. Zelatin sipati u jednu solju mleka, ostavite 30-40 minuta da nabrekne. Posle rastopiti to u preostalom mleku, na slaboj vatri, ali ne sme doci do vrenja.
2. Sipajte vrelu vodu preko suvog grozdja,i ostavite 20-30 minuta, procediti i ostaviti sa strane. Grubo iseckati orase.
3. Sir pomesati sa secerom, kiselom pavalakom, suvim grozdjem i orasima i dodati vanil secer po ukusu. Dodajte mesavinu zelea i dobro promesajte.

4. Na dno forme(serpe) stavite kriske mandarine, pa red mase. Onda ide red kivija, pa red napravljene smese. Zatim stavite kriske ananasa, ili prstenje ananasa kako zelite, i sipajte red smese. Na kraju ide sloj breskvi i red smese. Pazite da voce ne bude blizu jedno drugome da se smesa bolje „uhvati“.
5. Uklonite tortu u frizider na 3-4 sata, da se stisne zelatin. Kad se stegde, serpu sa tortom okrenite. Mozete ukrasiti sa vocem ili rendanom cokoladom.
Tako ce izgledati Vasa torta. Uzivajte!
uspesnazena.com

0 komentari:

Objavi komentar