16:02
'PaB-W'
0
Većina njih već ranije skuvanu vodu koja ostane u kuvalu kasnije opet prokuvaju po potrebi, međutim takva voda je jako štetna po zdravlje.

Višak vode koji ostane nakon kuvanja treba prosuti i uvek sipati novu.
Kada se kuva, voda izgubi štetne materije, međutim ako se kuva drugi put tada će sve ono dobro što je ostalo u njoj iščeznuti.
Ako vodu ostavite predugo da se kuva ili je ponovo prokuvate, njeni hemijski sastojci se menjaju, a zdravi minerali postaju štetni. Samim tim u kuvalu nastaje kamenac koji može dalje uzrokovati kamen u bubrezima.
Nitrati iz vode na visokim temperaturama postaju kancerogeni i povezuju se sa rakom jajnika, debelog creva, jednjaka i želuca.
Dok Svetska zdravstvena organizacija tvrdi da je najveća opasnost u vodi za piće arsen koji vodi do trovanja, problema s probavnim organima, dijabetesom, kardiovaskularnim bolestima i raznim drugim štetnim posledicama.
srbijadanas.rs
----------


0 komentari:

Objavi komentar