Torta s jagodama sigurno nije za osobe koje žele smršati, jer rijetki mogu samo jedan komad ove torte pojesti I NE TRAŽITI JOŠ. DODATNI PLUS JOJ JE JEDNOSTAVNOST U PRIPREMI.
Potrebni sastojci: 
5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica brašna
2 žlice ulja
malo praška za pecivo
½ kg dobrih i zrelih jagoda
1 žlica ruma
2 žlice marmelade od jagoda ili od marelica
1 vrećica preljeva za voćne torte
1 čaša slatkog vrhnja
2 žlice sjeckanih pistacija
PRIPRAVA.
 Najprije pripremite biskvit. Razdvojite bjelanjke i žumanjke pa od 
bjelanjaka umutite čvrsti snijeg dodajući šećer žlicu po žlicu. Kad je 
snijeg dobro čvrst, dodajte u njega i žumanjke, a potom i dvije žlice 
ulja. S brašnom pomiješajte malu žličicu praška za pecivo pa ga 
umiješajte u pjenu od jaja. Biskvitno tijesto istresite u namazan i 
brašnom posut kalup za niske torte. Pecite biskvit oko 25 minuta na 
180°C. Kad je pečen, izvadite ga na rešetku da se ohladi a za to vrijeme
 pripremite jagode.
Jagode očistite i dobro operite pa ih stavite na cjedilo da se višak 
vode ocijedi. Ohlađeni biskvit malo pošpricajte rumom ili nekim sokom. 
Marmeladu dobro izmiješajte i njome premažite biskvit. Jagode izrežite 
ako su prevelike i poredajte ih po biskvitu. Preljev za voćne torte 
pripremite prema uputi na vrećici i prelijte ga preko jagoda. Stavite 
tortu u hladionik da se dobro ohladi. Prije posluživanja umutite slatko 
vrhnje i ukrasite tortu. Na svaku ružicu od vrhnja stavite malo odrezane
 jagode i pospite isjeckanim pistacijama. Tortu izrežite i poslužite uz 
kavu.
 svjetlorijeci.ba
 
0 komentari:
Objavi komentar