15:33
'PaB-W'
0
Izuzetno ukusan kolač, kod koga se možete igrati sa izgledom i rasporedom slojeva, te ih možete  kombinovati prema vašoj želji...

Sastojci

BISKVIT:


 4 jaja
 4 žlice šećera
 4 žlice brašna
 1 žlica ulja
 1 prašak za pecivo (može i bez)

MALINASTA KREMA:

 3 pudinga od vanilije (ja sam koristila i 1 od vanilije a 2 od malina)
 3/8 l sirupa od bazge (može i od malina ili drugi neki)
 1/2 l vode
 750 g malina (svježe ili smrznute)
BIJELA KREMA:
600g vrhnja za šlag
 1-2 jogurta čvrsta
  soka limuna (po želji)
  šećera u prahu (po želji)
 1-2 želatine u prahu (ovisi koliko jogurta se stavi)
OSTALO ZA UKRAS:


  petit keksi (ja koristila Leibniz Butterkeks)
  malo šlaga s jogurtom od bijele kreme
  svježih malina koliko i keksa
  listići mente
Priprema
Posebno umutiti bjelanjke zatim dodati šećer, žumanjke, ulje i brašno s praškom za pecivo. Peći dok ne porumeni na oko 180°CNa vodi skuhati puding sa sirupom od bazge i nešto šećera. Kad je kuhano u vruće umiješati maline te preliti preko biskvita.
Umutiti vrhnje za šlag, dodati jogurt  (stavi nešto na stranu za ukras) te sok limuna i šećer u prahu, na kraju doadti rastopljenu želatinu. Kada je sloj sa malinama malo ohlađen staviti bijeli fil.
Na bijeli fil odmah staviti kekse poredane pravilno radi lakšeg rezanja kasnije. Staviti preko noći u hladnjak da se stegne.prije posluživanja u špricu staviti ostatak bijelog fila i ukrasiti po keksu puslicom ili sl. staviti listić mente i malinu.
Tadaaa gotovo :)

Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar